Menu Sluiten
een oude ziel

De wereld waarin we leven verandert, steeds weer.

Is dit altijd positief? Voor sommige wel, voor oude zielen meestal niet.

In een wereld die steeds meer draait om uiterlijk, materialistische zaken, geld e.d. is het voor oude zielen moeilijk om aansluiting te vinden met die wereld. Ze voelen zich sowieso al vaak anders en dit gevoel kan versterkt worden door deze veranderingen.

Hoe vaak hoor ik niet tijdens een gesprek; “wat doe ik hier op deze aardbol?”

Begrijpelijk, want een oude ziel loopt (het liefst) niet met de kudde mee. Wellicht voor een deel, want er zijn regels waar je aan moet houden.

Wat kan zo’n oude ziel doen om dit te veranderen, of wat maakt het wat makkelijker?

Heel eenvoudig, je hebt twee optie’s:

Of je verandert de wereld om je heen.

Of de verandering zit bij jezelf door anders naar jezelf en de wereld te kijken.

Het ene is iets makkelijker dan het andere, aan jou de keus. 😉

Laat ik een voorbeeld geven van iemand die bij mij een cursus heeft gevolgd, Emelie.

Voordat Emelie de cursus spirituele ontwikkeling met / bij mij deed vertelde ze;
“Van jongs af aan voel ik mij heel anders dan mijn leeftijdsgenoten. Terwijl andere kinderen zich bezighielden met hele andere dingen, was ik dol op oude boeken. Als kind las ik over het universum, paranormale verschijnselen, mythes, legendes enz. Hoewel ik niet altijd alles begreep vond ik het heerlijk,  wegdromen in de mystieke wereld. Daardoor was het wel moeilijk om me te verbinden met de oppervlakkigheid van de wereld om mij heen, en voelde mij dan ook vaak eenzaam. En kon mijn gevoel nooit delen met anderen.”

Emelie haar gevoel ging verder dan alleen haar interesses. Ze had het gevoel dat ze soms de wereld om haar heen niet begreep, en de wereld haar niet. Alsof ze een vreemde taal sprak.

Ze had er veel verdriet van en lag vaak ’s nachts te huilen in bed.

“En weet je wat het is?” zei Emelie tegen mij, “Ergens is er niets verandert, ik ben nu volwassen en de 40 al gepasseerd en ik heb nog steeds dat gevoel!”

Het keerpunt:

We begonnen aan de cursus. Emelie was zeer leergierig en nieuwsgierig.  Ze werd er blij van.

Maar de cursus was voor haar niet altijd makkelijk. Ze moest diep in zichzelf graven. Ze ging dingen zien die er altijd al waren, maar die ze nooit zo heeft ervaren.

Johan Cruijf had een hele mooie gezegde, die ook helemaal van toepassing is in de spirituele wereld, en zeker met betrekking tot spirituele ontwikkeling:

“Je gaat het pas zien als je het door hebt.”

En zo is het, dus ook voor Emelie.

Er kwamen blokkades bij haar naar boven. Die maakten weer ruimte voor inzichten. En stap voor stap kwam ze steeds dichter bij zichzelf, en begreep daarom zichzelf beter, maar ook de wereld om haar heen.

Er gingen deuren bij haar dicht, maar ook zeker nieuwe deuren open. En op deze manier begon de eenzaamheid, de leegte en het nare gevoel te vervagen.

Emelie begon te zien dat ze als oude ziel een doel had, waaronder het helpen van anderen.

Ze heeft ontdek dat ze als oude ziel zeer waardevol is voor een bepaalde groep zoekende zielen. En dat is heel wat anders dan je eenzaam of onbegrepen voelen! Emelie krijgt nu eindelijk voeding die ze nodig heeft en verdient!

Inmiddels is ze begonnen om haar spirituele inzichten en kennis te delen met anderen. Nog in bescheiden vorm. Ze wil graag een eigen praktijk. (die er ook gaat komen 🙂 ) Om daarin mensen te helpen die vastlopen op hun levenspad.

Ze is thuis gekomen zoals ze zelf zegt, thuis bij haar gevoel.

Het verhaal van Emelie deel ik omdat spirituele ontwikkeling en inzicht helpt om dichterbij ons zelf te komen en daardoor ons zelf ook beter begrijpen, net zoals de wereld om ons heen.

We hoeven het niet eens te zijn met de wereld zoals die nu is en wat daar in gebeurt. Maar we kunnen het ook niet negeren.

Wel kunnen we dingen anders gaan zien, zodat we begrijpen waarom sommige dingen gebeuren en zijn zoals ze zijn. Want ja, daar zit ook een reden achter.

Dus, als jij het gevoel hebt, dat je niet (helemaal) past in deze hectische, snelle en moderne wereld, onthoud dan dat jouw eigen spirituele ontwikkeling misschien wel de sleutel is tot het vinden van jezelf, je talenten en je missie in dit leven.