Menu Sluiten
elk ziet door zijn eigen bril

Er is veel verschil in hoe wij met situaties, voorvallen, anderen en onszelf omgaan. Dit komt ook omdat wij door onze eigen bril naar bepaalde zaken kijken.

Ik wil je graag meenemen naar twee consulten die onlangs ik via de telefoon had.

1- “Claasjan, ik vind het leven niet eerlijk, ik werk hard, mijn man werkt hard en we doen ons best maar het zit ons absoluut niet mee. Ik baal zo! Alles zit tegen. We willen een nieuwe auto en financieel lukt het niet. Onze huidige auto is al vijf jaar oud, we willen een nieuwe! Ook zal het dit jaar al voor de tweede keer zijn dat we niet op vakantie kunnen! Dan vraag ik me af, waar doen we het allemaal voor…….”

 

2- “Dag Claasjan, ik ben blij dat ik je spreek, want ik zit even in een dip.
Gisteren heb ik uitslag gehad van de scan. Tja, het is niet goed. Ze hebben wat gevonden en het lijkt niet best. De doktoren zien het niet positief in. Sterker nog, Claasjan, ik heb geen toekomst meer…….
Ik wil niet negatief overkomen, maar ik moet mijn ei even kwijt……..”

 

Soms is het goed om onze eigen bril een keer af te zetten. En te beseffen dat er ook andere brillen zijn om door te kijken.