Menu Sluiten
Het gras bij de buren is altijd groener

‘Het gras bij de buren is altijd groener,’ een bekende uitspraak.

De betekenis is wel duidelijk, natuurlijk is het gras niet groener, misschien lijkt het zo en in sommige gevallen zou het ook wel een keer zo kunnen zijn. Maar in heel veel gevallen ‘lijkt’ het zo.

Misschien is het verstandig om ook eens verder kijken.

Het toch ‘niet verder kijken’ geeft onrust en is iets waar veel mensen negatief van worden, of misschien nog wel erger, depressief.

Wij mensen zijn heel veel met anderen bezig, ook al willen we dat niet, of misschien denken we ook wel dat het niet zo is. Onbewust meten we ons aan anderen.

Als je dat steeds doet en je hebt altijd het idee die ander het beter voor elkaar heeft dan jij, dan gaat dat op een gegeven moment een rol spelen in je eigen systeem. Langzamerhand begint negativiteit vat op je krijgen, zonder dat je dit door hebt.

Negativiteit heeft invloed op je geest, maar ook op je lichaam

Negativiteit heeft invloed op je geest, maar ook op je lichaam. Allerlei vage klachten kun je krijgen, klachten waar je misschien niet eens zo een oorzaak voor kunt vinden.

Wij mensen worden de hele dag geconfronteerd met wat ‘perfect’ is, wat de trend is, wat ‘normaal’ is, denk hierbij aan; televisie, radio, tijdschriften, internet, enz. Allerlei kanalen die ons vertellen wat we moeten doen om erbij te horen.
Daarnaast zijn we geneigd om ook naar onze eigen omgeving te kijken, buren, familie, kennissen, enz. Wat voor kleding draagt zij? Wat voor auto heeft hij? En waar gaan ze naartoe op vakantie?

Wat we meestal niet doen, is iets verder kijken dan onze neus lang is.

We zien alleen maar die glimmende bolide. We zien ‘hen’ alleen maar  lopen in kleding van dat dure merk.

Maar stel dat we bij al dit soort zaken eens verder konden kijken, dat we het verhaal erachter ook wisten, dus hoe het werkelijk is. Dan keken we misschien heel anders tegen deze mensen aan dan wat we nu doen.

Misschien heeft de buurman zijn auto wel gefinancierd, en wel op zo’n manier dat hij op zijn tenen moet lopen om iedere maand dit bedrag op weer op tafel te leggen. Dat ze moeite hebben om steeds maar weer alle eindjes aan elkaar te knopen.
Wist je dat bijna 70% van de auto’s in Nederland gefinancierd zijn? Dat zijn er 7 van de 10!

Misschien heeft je zwager wel zo’n hoge hypotheek dat hij soms slapeloze nachten heeft, zeker in de tijden dat de huizen in waarde dalen.
Hoeveel van de afgesloten hypotheken zijn zogenaamde ‘top hypotheken?’ Dus dat de lening hoger is dan de waarde van de woning? Dat zijn er zoveel, dat er speciale eisen zijn gekomen om dit in te perken.

Je wilt het niet geloven hoeveel mensen hun vakantie financieren. Geld lenen om op vakantie te gaan.

Heel veel mensen raken gefrustreerd omdat ze allerlei mooie dingen bij een andere zien die ze zelf niet hebben

Heel veel mensen raken gefrustreerd omdat ze allerlei mooie dingen bij een andere zien die ze zelf niet hebben. Ze denken dat die mensen in weelde leven en dat de bomen tot in de hemel groeien.
Allemaal gebaseerd op aannames! Dus niet op de werkelijkheid! En dat is zuur!

Want het is toch ontzettend jammer dat mensen negatief en gefrustreerd raken van iets wat misschien helemaal niet waar is en anders is dan het lijkt!

En toch gebeurt het ons, heel menselijk.

Je zou er steeds weer van bewust moeten zijn, dat wat je ziet en denkt, misschien niet de waarheid is, en daar dan ook niets mee moeten doen!

Dus weg ermee, deze leugens horen niet in je brein.

Allemaal prikkels waar je niets aan hebt!

Kijk niet tegen dingen op die wellicht anders zijn dan je denkt, stop deze energie in positieve zaken!

Probeer hier eens voor jezelf wat mee te doen. Kijk eens hoe jouw gedachten zijn wanneer jij ziet dat de buurman een prachtige wagen voor zijn deur zet. Is het een gevoel van: ‘jeetje hij wel weer….en ik maar……zucht…..’ of kun je ook verder kijken.
Kun je ook denken van: ‘Goh mooie auto, leuk voor hem,’ en verder er niet meer over nadenken. Omdat je niet weet hoe zijn situatie is.

Misschien wil je niet eens met hem ruilen, wanneer je weet hoe het precies zit!

Dit zijn situaties die je prima kan oefenen. Steeds wanneer het gras bij een ander groener lijkt, denken van: ‘maar is het in het echt ook wel zo?’
Weet je dat antwoord niet? Dan moet je er ook niets meer mee doen!

Laat niet je gedachten ervoor zorgen dat je negatief wordt, en zeker niet door dingen die niet waar zijn!

Het is een kwestie van bewustzijn. Er bewust van zijn, dat niet alles is zoals het lijkt.