Menu Sluiten
positieve energie

Vandaag deel ik een super simpele, maar oh zo effectieve oefening om jezelf op te laden met positieve energie.

Wanneer we in een spiritueel proces zitten, gaat dat vaak met ups en downs. Dan zijn er moment dat we ons niet zo goed voelen, en ja soms ook negatief.

Dat mag en dat hoort er ook bij.

Soms duurt het even voor dat we ons weer wat beter voelen.

Daar heb ik een oefening voor, zodat we ons wat sneller wat beter voelt.

Een simpele oefening maar wel krachtig!

Daar gaan we!

Stap 1: Zoek een rustige plek

Zoek een rustige plek waar je niet gestoord zult worden. Dit kan je favoriete hoekje in huis zijn, slaapkamer of ergens buiten op een mooie plek, of zelfs gewoon een rustig moment in de auto. Zolang je je maar op je gemak voelt en je kunt ontspannen en geen afleiding hebt. Dus telefoon uit!

Stap 2: Adem in, Adem uit

Ga zitten of liggen en doe je ogen dicht. Adem langzaam diep in door je neus en voel hoe de lucht je longen vult. Wacht drie tellen, en adem langzaam uit door je mond. Herhaal dit een paar keer. Vaak voel je dat je wat rustiger wordt.

Stap 3: Visualiseer twee bollen

Nu komt het leuke gedeelte! Je hebt je ogen nog steeds dicht en in je gedachten zie je twee bollen, deze zijn zo groot als een voetbal en de bollen staan op afstand van je. De ene bol is wit en positief en de andere is zwart en negatief. Steeds wanneer je inademt, zie je dat jij energie opneemt vanuit de witte bol. Deze energie gaat door je hele lichaam. Wanneer je uitademt, zie je dat er donkere energie vanuit jou naar de zwarte bol gaat. (zelf zie ik die energie├źn als een soort rook. Dus witte rook en zwarte rook)

Stap 4: Omring je met positieve gedachten

Steeds wanneer je positieve energie opneemt vanuit de witte bol (inademen) denk je aan iets moois, aan iets waardevols, waar je trots op bent en aan dingen waar je blij van wordt, groot of klein. Aan de negativiteit schenk je verder geen aandacht, alleen de zwarte energie naar de zwarte bol sturen. Meer niet.

Stap 5: Voel de positieve energie toenemen

Terwijl je doorgaat met het visualiseren, voel je bij het inademen van positieve energie, je lichter, helderder, warmer, blijer en je gaat door wanneer het voor je gevoel goed is en goed voelt. Hier staat geen tijd voor.

Stap 6: Bedanken en Klaar!

Als je klaar bent, bedank jezelf voor deze tijd die je hebt genomen. Blijf nog even zitten of liggen. En laat alles even op je inwerken en drink een glas water.

En dat is het! Een eenvoudige oefening om jezelf op te laden met positieve energie, perfect voor die momenten wanneer je even een boost nodig hebt!

Succes en laat me eens weten wat deze oefening voor je doet!