Menu Sluiten
spirituele ondernemers

Spirituele ondernemers, ik spreek ze steeds vaker.
Wellicht komt dit door de veranderende energie waar ik eerder over schreef.

Wat zijn spirituele ondernemers?

Wat ik ermee bedoel dat dit, ja hoe kan het ook anders, oude zielen zijn die spiritueel werk doen. Veel hebben een eigen praktijk. Denk hierbij aan mediums, paragnosten en praktijken voor yoga, reiki, voetreflex, acupunctuur, mindfulness, HSP, nieuwetijdskinderen, enz.

Dit zijn ondernemers die goed zijn in hun vak, maar een afspraak maken omdat ze op een bepaalde manier vastlopen op hun eigen pad.

Ja, dat hoor je vaak, bij de schilder hangt thuis ook het behang los aan de muur.

Spirituele ondernemers zijn vaak erg gevoelig, hebben een sterke intuïtie, maar kunnen dit vaak moeilijk toepassing op zichzelf, daar weet ik alles van. 😉

Dus juist deze ondernemers voelen dat ze meer kunnen, maar missen hiervoor net dat stukje inzicht. Voor hun gevoel doen ze maar wat of missen ze iets, en kunnen hier de vinger niet op leggen.
Vaak weten ze dat ze een taak hebben, een missie in dit leven. Maar hebben geen helder beeld van wat en hoe precies. Dan blijft het wat mistig, en dat geeft vaak een onzeker gevoel en of geeft frustratie.

Wat ook met de regelmaat voorbij komt is dat men (te) onzeker is over hun eigen kunnen. Men is bang om de klanten te kort te doen omdat ze zelf twijfelen of ze het wel goed doen.
In heel veel gevallen komt dit door iets wat in het verleden gebeurt is op zijn of haar pad. Alsof men niet goed genoeg is. Wie zijn ze zelf wel niet om een ander te helpen. Men ziet zich zelf (te) klein.

Wat zou een spiritueel ondernemer hieraan kunnen doen?

Het belangrijk om te kijken waarom je niet bij bepaalde lagen in jezelf komt. Op deze manier komt er waarschijnlijk (meer) inzicht en wordt het onbewuste, bewust. En dan is hier wat mee te doen.

Want het is zo jammer, ik spreek zoveel oude zielen met een eigen bedrijf die veel meer kunnen dan wat ze nu doen.
Er ligt zoveel talent onder een laag stof, veel meer dan men vaak zelf denkt of weet.

Men denkt vaak dat het heel ingewikkeld is en dat het een lang traject is om stappen hierin te zetten. Maar dat is zeker niet altijd het geval. Want veel weten zelf al heel veel, alleen zoeken ze bevestiging of hebben net een zetje nodig om de blinde vlek te zien.

Zo’n zetje of inzicht geeft vaak mooie resultaten. Mensen zetten positieve stappen en dat zie ik weer terug in hun bedrijf / praktijk.

Men wordt duidelijker, naar zichzelf, maar ook naar de omgeving en naar hun klant(en).
Praktijken gaan beter lopen. Mensen krijgen meer (vaste) klanten.
In plaats van veel dingen een beetje te doen, gaat men vaak een paar dingen heel goed doen.
Men maakt blokkades kleiner en worden daardoor zelfverzekerder. Ze gaan zien wat hun talenten en of hun doelen zijn.

Vooral in deze tijd dat er energetisch veel gebeurt, zie je dat oude zielen meer met hun gevoel willen doen. Ze willen anderen hiermee helpen. Dat is niet voor niets. Deze tijd heeft spiritueel bewuste mensen nodig om anderen, die minder bewust zijn, te helpen. Vandaar dat ik zie dat het aantal spirituele ondernemers die een consult en of cursus willen toeneemt.

Dus wanneer jij als spiritueel ondernemer je niet helemaal stabiel voelt, weet dan dat je niet de enig bent. De kosmos wil je laten zien waar je talenten liggen en wat je missie is.

Oude zielen die ondernemer zijn, zijn anders dan andere ondernemers. Wees je daarvan bewust. En dat dit uiteindelijk in je voordeel is. En dat je zoektocht naar je doel, je missie en jezelf onderdeel is van je spirituele pad.