Menu Sluiten
Bang voor geesten

De telefoon gaat precies op het afgesproken tijdstip, 10.00 uur in de ochtend.

“Met Saskia,” klinkt een zelfverzekerde stem aan de andere kant van de lijn.

“Wat kan ik voor je doen?” vraag ik haar, nadat ik mij eerst had voorgesteld.

“Ik ben bang, heel erg bang,” zegt ze, en ze praat opeens een stuk zachter.

Ik merk, dat wanneer ze het hierover heeft, dit wat met haar doet, ze klinkt een stuk minder zelfverzekerd.

“Dat is niet fijn, en waar ben je precies bang voor?” vraag ik.

“Ik ben bang voor geesten!,’ zegt ze met voelbaar schaamte in haar stem, en vervolgt: “Overdag is er niets aan de hand, maar zodra het avond is, begint het. Ik zit dan in de woonkamer, bijvoorbeeld tv te kijken en het licht gaat knipperen. Ik krijg dan ook een onbehagelijk gevoel, koud en rillingen. Zelfs ging de tv een keer uit, ik was zó  bang!” zegt ze met veel emotie in haar stem.

“En,” vervolgt ze, “het probleem is dat ik dan ook niet meer kan slapen, ik wil wel naar boven, maar durf gewoon niet. In de woonkamer voel ik me dan ook niet meer prettig. Ik ben verdorie 40 jaar en voel me dan net een klein kind! Met mijn zus heb ik het er al over gehad, maar die zegt dat ik mij het inbeeld, maar Claasjan ik ben niet gek!”

“Ik weet het,” zeg ik tegen haar, “en ik voel het. Hoe lang speelt dit al?”

Saskia denkt even en zegt: “het is ergens vorig jaar begonnen, iets na de zomer.”

Ik zeg, “Saskia, ik voel je vader! Ik krijg hem direct door wanneer jij hierover aan het vertellen bent.”

“Nee!,” zegt Saskia, “mijn vader is toch niet negatief? Die is vorig jaar in februari overleden en ik had een hele goed band met hem.”

“Maar,” zeg ik, “Saskia, wie zegt dat de energie die jij voelt negatief is?”

Stil is Saskia, ze denkt even na, en mompelt iets, “ja,” zegt ze, “je hebt gelijk, dat heb ik er zelf van gemaakt.”

Ik zeg, “Saskia, de energie is niet negatief, jij maakt het negatief omdat het onbekend voor je is, en het onbekende maakt jou onzeker en bang.”

“Zo heb ik het nog niet gezien,” zegt ze.

Ik zeg , “je vader zoekt je, hij wil contact en dat is juist heel positief!”

“Tja,”  zegt ze. “Ik wil heel graag iets van hem horen, zien, voelen of wat dan ook. En dat gebeurde maar niet, daar was ik best verdrietig om.”

“Dat begrijp ik,” zeg ik. “Maar je ‘kijkt’ te ver, je maakt het jezelf heel moeilijk, want het gebeurt al, het contact is er, alleen jij maakt er iets anders van.”

“Dat vind ik heel vervelend voor hem,” zegt ze.

Ik zeg, “Nee, dat kun en mag je direct loslaten. Hierboven gelden andere regels, daar is geen tijd, wachten bestaat niet, hij begrijpt het als geen ander. En je bent niet de enige. Ik hoor dit zo vaak, het is een menselijke en begrijpelijke reactie van je.”

Saskia was opgelucht, ze bedankte me en zei dat ze mij na een poosje ging informeren hoe het zou gaan.

Na een week belde ze me al weer, een hele vrolijke Saskia kreeg ik aan de lijn.

“Nou,” zei ze, “dezelfde avond begon het weer, en ik werd overvallen van emotie. Ik kon nu heel anders deze energie beleven, het voelde zo goed, zo warm! Ik weet 100% zeker dat het mijn vader is, en het bijzondere is, ik rook hem ook! Zijn kenmerkende aftershave rook ik!”

“Je angst is een blokkade geweest,” zei ik. “Nu deze weg is kun je dieper voelen, en krijg je meer details door, zo werkt het!”

Ik gaf tevens het advies aan Saskia om een soort van dagboek bij te gaan houden, opschrijven wat ze denkt, voelt en waarneemt wanneer ze weer bezoek krijgt, op deze manier gaat en kan ze dit verder ontwikkelen.

Bang voor geesten en de angst die Saskia had was door haar zelf gecreëerd, ze was in iets gaan geloven wat niet juist was en dat was haar waarheid geworden.

Het is wel begrijpelijk, ik maak vaak mee dat men angst heeft voor het paranormale. Het is iets wat niet tastbaar is, dat maakt onzeker. Men heeft geen idee wat er gebeurt en wat er kan gaan gebeuren.

Wanneer je goed beschermt bent, en je houdt je niet bewust bezig met negatieve zaken zoals glaasje draaien, ouija bord en dergelijke zullen er geen gekke dingen gebeuren.

Twijfel jij ook over voorvallen, gebeurtenissen die je niet kunt verklaren en wil je graag duidelijkheid hierover. Of ben je net als Saskia bang voor geesten zoals ze het zelf noemde? Je kunt altijd een afspraak maken voor een telefonisch consult.

We kunnen dan samen kijken wat er bij jou speelt.