Menu Sluiten
Omgaan met negativiteit

Omgaan met negativiteit, hoe doe je dat? Goede vraag, maar wel een belangrijke!

Regelmatig spreek ik mensen die moeite hebben met negatieve sferen, personen, energieën, enz. Ze ervaren het, maar weten hier niet goed mee om te gaan.  Lastig en vervelend, want je kunt hier heel erg moe van worden en het kan je uit balans halen. Het kost je letterlijk energie.

Nu klinkt dit misschien allemaal wat zwaar en ingewikkeld, maar…

Toch, is niet zo moeilijk om hier wat tegen te doen en het kost je uiteindelijk maar heel weinig tijd. Mooi toch?

Toch, is niet zo moeilijk om hier wat tegen te doen en het kost je uiteindelijk maar heel weinig tijd

Maar wat is nou negativiteit? Wikipedia schrijft: Negativiteit is een manier van doen waarbij alles in het slechte, rampzalige en droevige wordt voorgesteld

Fijn, dan weten we dat ook weer!

Maar ik zal proberen uit te legen hoe je kunt omgaan met negativiteit.

Ondanks dat ik alles zoveel mogelijk nuchter wil bekijken en benaderen, ontkom ik niet om nu iets de zweverige kant op te gaan. Althans zo kan het misschien overkomen. Uiteindelijk is het een wel een wezenlijk onderdeel van mijn werk.

Dus nu gaan we een stukje zweven….

Ten eerste moet je er bewust van zijn dat naast de aardse energie ook een spirituele energie is waar wij mee leven.

De aardse energie zit grotendeels in ons bewustzijn en de spirituele energie in ons onderbewustzijn. Hoe spiritueler en of paranormaler de persoon, hoe meer hij of zij bewust is van deze energie.

Merendeel van de mensen is zich niet bewust van het feit hoe sterk deze spirituele energie is of kan zijn! Onderschat dit niet!

Wanneer wij als mens komen te overlijden verlaten wij ons stoffelijk lichaam. Wij verlaten de aardse energie en gaan verder met onze spirituele energie. Heel veel zaken blijven zoals die waren, alleen moeten wij verder zonder ons lichaam, het lichaam die de spirituele energie ondersteund heeft tijdens ons leven (meer niet is mijn mening).

Wanneer wij dan het besef hebben dat gedachtekracht zo sterk is dan zouden wij hier veel meer aandacht aan moeten besteden

Omdat wij dit lichaam niet meer kunnen gebruiken blijft gedachtekracht over (zo wordt de spirituele energie immers gebruikt). Wanneer wij dan het besef hebben dat gedachtekracht zo sterk is dan zouden wij hier veel meer aandacht aan moeten besteden, hier moeten wij het immers altijd mee doen, het lichamelijke is maar tijdelijk in dat opzicht.

Je kunt gedachtekracht dus ook gebruiken om je (spirituele energie) te beschermen tegen negatieve invloeden, simpelweg door het te visualiseren (in gedachten doen).

Het belangrijkste is dat je een manier gaat vinden die bij je past, wat voor de één fijn en goed werkt kan voor een ander het tegendeel zijn. Dit moet een ieder voor zichzelf gaan uitvinden.

Je hoort van mensen die zichzelf in het witte licht zetten, anderen gebruiken in gedachten een witte cape, enz. Laat hier je gevoel spreken. Daar heb ik al een keer iets over geschreven ‘luister naar je gevoel.’

Ik zal een voorbeeld geven wat voor mij goed werkt.

Je zorgt dat je in een rustige omgeving bent, sluit je ogen en je stelt je voor dat je in een hele lichte/witte ruimte staat. In deze ruimte staat een grote glazen bol.

Deze glazen bol heeft een klein luikje. Je loopt naar de bol en opent het luikje, je bent je ervan bewust dat de bol leeg is en je stapt erin, direct sluit je de bol weer af.

Nu je in de bol staat, zie je gewoon alles om je heen, maar het kan niet bij jou komen. Op dit moment heb je jezelf beschermt!

Doe dit bovenstaande in een rustig tempo, stapje voor stapje, besef wat je doet bij elke stap.

Consequent zijn, dat is heel erg belangrijk, elke dag doen!!!!

Nu is het zo dat het vanaf de eerste dag niet direct 100% is zoals je graag wilt. Het (goed) leren omgaan met negativiteit heeft een bepaalde tijd nodig, en je gaat zien dat het steeds eenvoudiger gaat en dat het (steeds beter) gaat werken!

Consequent zijn, dat is heel erg belangrijk, elke dag doen!!!!

Maak er een vaste gewoonte van, net als tandenpoetsen bijvoorbeeld, je doet het in principe al automatisch.

Weet je van te voren dat je te maken kunt krijgen met een negatieve persoon en of situatie? Ga dan vlak van te voren je nog (extra) beschermen, bijvoorbeeld in de auto of op het toilet. Dat is op de juiste manier omgaan met negativiteit. Je anticipeert erop voordat het jou verrast!

Op den duur ga je merken wanneer je het een keer bent vergeten om dit te doen, zo sterk werkt het!

Wanneer ik bijvoorbeeld een zaaloptreden geef, bescherm ik mij ook altijd nog even extra, ik weet immers niet met wie ik in aanraking kom, in een grote groep heb je positieve maar ook altijd wel negatieve energieën.

Op den duur ga je merken wanneer je het een keer bent vergeten om dit te doen, zo sterk werkt het!

Maar nogmaals consequent zijn, af en toe werkt niet, althans velen malen minder. Neem jezelf serieus en ga ermee aan de slag! Zo kun je (steeds beter) omgaan met negativiteit!

Stel dit niet uit, maar begin er vandaag nog mee!

Succes!