Luister naar je gevoel

‘Luister naar je gevoel.’

Hoor je dat niet vaak, dat je naar je gevoel moet luisteren?

Maar hoe doe je dat? En waarom zou het moeten?

Ik ben van mening dat wij hier op deze aardbol als mens een opdracht hebben. Ik geloof in reïncarnatie. Dus dat we meerdere levens hebben.

Ik ben van mening dat wij hier op deze aardbol als mens een opdracht hebben

Wij hebben ook in dit leven (weer) een opdracht, iets wat in ons onderbewustzijn zit. Alleen via ons gevoel kunnen we daarbij komen.

Maar ja, wat is nou ons gevoel, we hebben zoveel gedachten, zoveel stemmetjes in ons hoofd. Wat is echt, wat praten we ons zelf aan, wat willen we denken? Dus wanneer spreekt ons gevoel, heel lastig.

Toch is het antwoord erop simpel. Je eerste ingeving, daar spreekt je gevoel.

Je gevoel spreekt niet in een taal, het is een niet grijpbaar iets.

Wij mensen moeten ons gevoel in principe steeds vertalen in voor ons aardse begrippen. Vertalen wij het wel goed? Dat is ook weer een lastige.

Toch als je er heel bewust op gaat letten zul je op een gegeven moment er steeds vaker achter komen wanneer je de eerste ingeving weet te ‘vangen.’

je eerste ingeving is de waarheid, is hetgeen je verder brengt op je juiste manier

Het mooie is dat je feilloos hierop kunt vertrouwen, je eerste ingeving is de waarheid, is hetgeen je verder brengt op de juiste manier. Dit staat in verbinding met je ziel, met je diepere zelf, dus ook met vorige levens.
Deze ingevingen staan in verband met de opdrachten die je hebt in dit leven. Dus dit zijn aanwijzingen voor je levenspad!

Besef je dan hoe belangrijk het is om dat gevoel te volgen?

Zoals zoveel zaken in het leven is dit (beter) onder de knie te krijgen door er heel bewust mee bezig te zijn, alleen op die manier is het steeds (beter) te herkennen. Het is een kwestie van trainen en volhouden.

Wel zal het zo zijn dat je absoluut een moment tegen gaat komen dat je fout gaat op je gevoel, daar zijn we mens voor. Je kunt nooit 100% perfecte stappen blijven zetten, onmogelijk. Aardse angsten, onzekerheden, gedachten en twijfel blijven altijd op ons pad opdoemen.
Het is alleen voor ons de kunst om dit zo min mogelijk te laten gebeuren.

Om te beginnen moet je gewoon gaan proberen, probeer om je eerste gevoel te herkennen. Schrijf het op, en probeer er achter te komen of dit ook klopt. Vaak kom je daar pas later achter. Dus is het goed dat je het hebt opgeschreven.

Kom je erachter dat het niet klopt, kijk dan eens of je kunt zien wat er in de weg heeft gestaan, was dit onzekerheid? Angst? Of anders iets?

Wanneer je meer grip hierop krijgt, kun je dit steeds weer gebruiken. Keer op keer! Dus heel waardevol!

Op deze manier krijg je veel meer inzicht op de te lopen route voor jouw levenspad!