Menu Sluiten
Heb jij je tweelingziel al ontmoet?

Tweelingziel, in mijn werk krijg ik regelmatig te maken met vragen hierover.

Wat is tweelingziel? Tja, als je gaat Googelen kom je veel over dit onderwerp tegen. Er zijn verschillende inzichten en antwoorden, sommige tegenstrijdig en of verwarrend.

In mijn werk krijg ik regelmatig te maken met vragen over tweelingzielen

Wikipedia houdt het op de Engelse term: Soulmate. En schrift o.a. het volgende:
De term soulmate, Nederlands: zielenmaat, of zielsverwant, verwijst naar een persoon met wie men een (diepe) verwantschap ervaart op het gebied van vriendschap, geaardheid, liefde, intimiteit, seksualiteit of spiritualiteit. Er bestaan verschillende gradaties van zielsverwantschap tussen mensen.

Ik ga daar ver in mee, echter zie ik nog net een verschil tussen tweelingziel en zielenmaat of zoals ik altijd zeg; zielsmaatje.

Als ik ga uitleggen wat het is, wordt ik steevast weer eens door iemand op mijn vingers getikt, ‘Nee hoor, klopt niet, met een tweelingziel zit het anders,’ hoor ik dan. Oké, dat kan….
Maar ik blijf bij mijn gevoel en bij mijn uitleg, niet omdat ik eigenwijs wil zijn, maar omdat ik bij mijn gevoel wil blijven.
Mensen die mij iets beter kennen, weten dan ook dat ik nooit zeg dat ik het allemaal wel weet, en dat wat ik zeg alleen maar juist is. Trouwens, bestaat er wel iemand (op aards niveau) die alles weet?

Tip: mocht je iemand tegenkomen die zegt alles te weten………ren hard weg….

Maar goed, ik dwaal af, even terug naar het tweelingzielen verhaal.

“Zelf heb ik het vaak over zielsmaatje, daar bedoel ik mee, hét maatje waarmee je de diepste verbinding hebt”

Zelf heb ik het vaak over zielsmaatje, of is het zielenmaatje? Ik hou het maar op zielsmaatje, daar bedoel ik mee, hét maatje waarmee je de diepste verbinding hebt, en waarmee je in dit leven naast gaat lopen, samen lopen op het liefdespad.

Bij het woord ‘maatje’ heb ik zelf altijd het gevoel van gelijkwaardigheid. Wanneer je als maatjes allebei je eigen blokkades hebt opgelost, dan is er ook sprake van gelijkwaardigheid. Er staat immers niet iets tussen de twee personen in, althans niet iets groot, dit in verhouding met de verbintenis.

Zelf geloof ik in reïncarnatie, en ben van mening dat zielsmaatjes elkaar langer kennen dan alleen van dit leven.
Bij de ‘eerste’ ontmoeting, is er dan ook in meeste gevallen, directe herkenning. Een herkenning die niet zomaar te plaatsen is.

“Diep van binnen zijn zielsmaatjes voor mijn gevoel gelijk qua oude zielen”

Diep van binnen zijn zielsmaatjes voor mijn gevoel gelijk qua oude zielen, van hetzelfde (spirituele) niveau zeg maar. Dat geeft mij iets wat weg heeft van tweelingzielen, echter zijn verbintenissen van zielmaatjes nog net iets dieper, ik spreek dan van (echte) liefde, passie, gevoel die niet in aardse woorden zijn te vangen, zo zie ik het, maar dat is mijn persoonlijke mening.

Aards kan het zijn, dat er wel degelijk (nog) niveauverschil is, het proces van één of beide (dus het oplossen van blokkades) zorgt ervoor dat dit verschil uiteindelijk in balans gaat komen.

Ik ben dan ook van mening dat het eigenlijk helemaal niet uitmaakt hoe die verbintenis heet, of het nou tweelingziel is, of zielsmaatje, het is en blijft een aardse benaming voor een hele diepe (uitzonderlijke) verbintenis tussen twee mensen. Iets wat alleen diegene herkennen die in hetzelfde schuitje zitten of gezeten hebben.

“Heb jij je zielsmaatje al ontmoet?”

Heb jij je zielsmaatje al ontmoet? Ja? Dan kunnen de slingers worden opgehangen, de polonaise kan ingezet worden, althans, dat zou je denken.
Helaas, niets is minder waar.
Vaak is dit het begin van een ingewikkeld proces.
In deze fase gebeurt het vaak dat mensen mij gaan raadplegen. Want het geeft onzekerheid, verwarring en andere tegenstrijdige signalen. Meestal anders dan het diepe gevoel aangeeft.

Hoe lang zo’n proces nodig is, is per situatie anders. Het kan letterlijk een paar dagen zijn, maar ook jaren. In dit soort processen is het ook niet te doen om situaties met elkaar te vergelijken. Elk proces is anders. Helemaal als je in details gaat kijken.
Ik wil het niet nog ingewikkelder maken dan het al is, maar ook karma kan een onderdeel in zo’n proces zijn. Let op, ik schreef ‘kan,’ dus het hoeft niet zo zijn. Ik benoem dit om aan te geven hoe gecompliceerd dit soort trajecten kunnen zijn.

En dan komt het……‘de tijd!’…….. Ai, een hele lastige!
Ik verneem zo vaak dat mensen zelf in een proces gaan zitten te wroeten, om het te proberen af te dwingen, en laat dat nou niet niet kunnen!
Dus……frustratie, heel begrijpelijk, heel menselijk.
Wat doen mensen dan? Zou je misschien willen vragen. Nou wat niet, kan ik beter zeggen. Laat ik je tijd en mij veel typewerk besparen en dit voor wellicht een ander blog bewaren.

“Mijn belangrijkst tip in dit soort processen is, blijf bij je gevoel”

Mijn belangrijkst tip in dit soort processen is, blijf bij je gevoel. Hoe makkelijk dit ook voor je klinkt, het is wel zo! Het is ook tevens één van de moeilijkste opgaven, om altijd maar bij je gevoel te blijven. Dat lukt ook niet, we zijn mens. Maar laten we dan proberen zoveel mogelijk hier bij te blijven.
Ik heb ook een blog hierover over geschreven. Dat is hier lezen.

Wanneer jij een diepe verbintenis met iemand hebt, dan zou je gevoel dat altijd blijven bevestigen. Andersom is net zo het geval. Als er geen diepe verbintenis is, dan zou je jezelf een poos voor de gek kunnen houden. Maar uiteindelijk zou het gevoel steeds hetzelfde ‘zeggen.’ Je zou er dan op een gegeven moment afstand in kunnen of gaan nemen.
Ook dit, het juiste gevoel herkennen, is een proces, voor de één makkelijker om te vinden dan voor een ander. Maar zeker mogelijk. Voor iedereen, dus ook zeker voor jou!

Misschien is het ook wel interessant voor je om eens te kijken wie het etiket bij jou kan krijgen van tweelingziel of van zielsmaatje. Is dit verschil voor jou duidelijk wanneer je mijn uitleg daar op toe gaat passen. Ik ben benieuwd wat jouw gevoel daar over zegt!

 


Tweelingzielen podcast Mijn podcast voor en over tweelingzielen

 Meer info