Menu Sluiten
Thea vraagt naar de bekende weg

Hoor je dat niet vaak, ga naar je gevoel luisteren!

Maar hoe doe je dat? En waarom zou het moeten?

Ik ben van mening dat wij hier, op deze aardbol, als mens een opdracht hebben, en misschien wel meer.

Zelf geloof ik in reïncarnatie. Dus dat we meerdere levens hebben.
Hoe meer levens hoe ouder de ziel, maar dat is weer een ander verhaal.

Wij hebben ook in dit leven (weer) een opdracht, iets wat in ons onderbewustzijn zit. Alleen via ons gevoel kunnen we daarbij komen.

Ik ben van mening dat wij hier op deze aardbol als mens een opdracht hebben

Maar ja, wat is nou ons gevoel? Wikipedia zegt over gevoel onder anderen het volgende: Een gevoel is wel omschreven als de bewuste reflectie van een emotie. Of, anders gezegd: het is de expliciete beleving van de lichamelijke reacties die tijdens een emotie automatisch worden opgeroepen.

Leuke zinnen, maar het zegt zo niet veel, althans niet iets waar je wat mee kunt.

Het kan voor mijn gevoel iets eenvoudiger….

We hebben zoveel gedachten, zoveel stemmetjes in ons hoofd. Wat is echt, wat praten we ons zelf aan, wat willen we denken? Dus wanneer spreekt ons gevoel, heel lastig.

Toch is het antwoord erop simpel. Je eerste ingeving, daar spreekt je gevoel!

Je gevoel spreekt niet in een taal, het is een niet grijpbaar iets.

Wij mensen moeten ons gevoel in principe steeds vertalen in voor ons aardse begrippen. Vertalen wij het wel goed? Dat is ook weer een lastige.

Het mooie is dat je feilloos hierop kunt vertrouwen, je eerste ingeving is de waarheid

Toch als je er heel bewust op gaat letten, zul je op een gegeven moment er achter komen, wanneer je de eerste ingeving weet te ‘vangen.’

Er bewust van zijn is de grootste stap in het proces van ‘naar je gevoel luisteren.’

Het mooie is dat je uiteindelijk hierop feilloos kunt vertrouwen, je eerste ingeving is de waarheid, is hetgeen je verder brengt op de juiste manier. Dit staat in verbinding met je ziel, met je diepere zelf, dus ook met vorige levens.
Deze ingevingen staan in verband met de opdrachten die je hebt in dit leven. Dus dit zijn aanwijzingen voor je levenspad!

Ook maakt dit gevoel duidelijk met welke mensen jij diepe verbintenissen hebt. Zoals bijvoorbeeld je zielsmaatje, waar ik al eens over geschreven heb. Dat is via deze link te lezen.

Besef je dan hoe belangrijk het is om dit gevoel te volgen? Naar je gevoel luisteren geeft inzicht op meerdere vlakken.

Het is een kwestie van oefenen en volhouden

Zoals zoveel zaken in het leven is dit (beter) onder de knie te krijgen door er heel bewust mee bezig te zijn, alleen op die manier kun je het steeds (beter en vaker) herkennen. Het is een kwestie van oefenen en volhouden.

Echt naar je gevoel luisteren, als ik het kan, kun jij het ook!!

Wel zal het zo zijn dat je absoluut een moment tegen gaat komen (of meer) dat je fout gaat op je gevoel, daar zijn we mens voor. Je kunt nooit 100% perfecte stappen blijven zetten, onmogelijk.
Er blijft altijd wel iets van angst, onzekerheid en twijfel opdoemen.
Het is alleen voor ons de kunst om dit zo min mogelijk te laten gebeuren.

Om te beginnen moet je het gewoon gaan proberen, probeer om je eerste gevoel, te herkennen.
Schrijf het op, en probeer er achter te komen of dit ook klopt. Vaak kom je daar pas later achter. Dus is het goed dat je het hebt opgeschreven.

Kom je erachter dat het niet klopt, kijk dan eens of je kunt zien wat er in de weg heeft gestaan, was dit onzekerheid? Angst? Of anders iets?

Wanneer je meer grip hierop krijgt, kun je dit steeds weer gebruiken. Je kunt op deze manier meer je richting vinden op het te lopen levenspad!