Menu Sluiten
Overleden dierbare zien

Overleden dierbare zien, is dat mogelijk?

Zeker, een overleden dierbare kan een reden hebben om zich te laten zien.

Misschien wil diegene een bevestiging geven dat hij of zij er ‘gewoon’ nog is. Of misschien ‘moet’ er een boodschap doorgegeven worden. En wat ik ook regelmatig voorbij zie komen is dat iemand even meekijkt op ons pad en soms ons even wil bijsturen.

Wat heel vaak gebeurt is dat de nabestaanden het ‘zien’ ook zo verwachten zoals wij mensen zien. Maar dat is niet altijd het geval. Een overleden dierbare kan zich op verschillende manieren laten zien.

Inderdaad kun je een overleden dierbare zien zoals je hem of haar ook als mens kent. Maar het kan ook op andere manieren, hier geef ik een aantal voorbeelden:

Voelen, je voelt net alsof iemand zachtjes blaast

Zien van een lichtflitsen vanuit je ooghoek

Opeens kippenvel krijgen

De radio gaat aan of op een andere zender

Het licht gaat knipperen

Je voelt je opeens warmer worden

Plotseling emotie

Duidelijk een stem horen

Dromen over de overleden dierbare

Ruiken, duidelijk een herkenbare geur 

Aanwezigheid voelen en opeens sterk aan die persoon denken

Steeds weer ’toevallig’ dingen horen, zien wat betrekking heeft op die persoon

En zo zijn er nog veel meer voorbeelden te geven. Kijk ook maar eens naar dit Engelse Youtube filmpje.

Het is per persoon en situatie verschillend hoe iemand een overleden dierbare ziet. Ieder mens is immers anders.

In mijn consulten verneem ik regelmatig dat nabestaanden denken dat hun overleden dierbare er niet is of geen contact zoekt, wanneer er geen enkel teken is. Dat kan frustrerend zijn en nog meer verdriet geven dan er al is.

Maar niets is minder waar, het probleem zit vaak in het feit dat wij niet alles oppikken. Omdat wij gewoon niet weten op welke manier we contact kunnen verwachten.

Wanneer we denken dat het ‘zien’, ook echt zien is, dan blijven we wachten, terwijl de bevestiging al lang voorbij is gekomen. Hier hoef jij je nooit schuldig om te voelen want aan gene zijde kent men geen tijd. Hier heb ik al eerder iets over geschreven; Overleden dierbare geeft geen teken vanuit de andere wereld

Een overleden dierbare zien, dan kan een klein signaal kan het begin zijn, en dit is verder te ontwikkelen. Direct lopen lukte ook niet, toch? Zo kan het veel herkenbaarder en intenser worden.

Contact met een overleden dierbare is dus mogelijk, wil je zelf contact maken? Lees dan mijn artikel: Contact met overleden dierbare-maken

Ben je bang om toch de signalen te missen, of twijfel je veel of weet je gewoon niet hoe je dit moet aanpakken?

Misschien kan ik je hierbij helpen. Een telefonisch consult is een prima manier om samen te kijken hoe we dit voor jou kunnen vormgeven.